Straf(proces)recht

Als u wordt verdacht van een strafbaar feit kunt u worden uitgenodigd om op het politiebureau te worden gehoord als verdachte. U kunt zijn aangehouden en eventueel in verzekering worden gesteld. Voorafgaand aan het verhoor door de politie heeft u recht om een advocaat te spreken. U wordt dan bezocht door een piketadvocaat, maar het staat u vrij om direct contact op te nemen met ons kantoor. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Onze strafrechtspecialist , Mr. Maarten Backer,  controleert de werkwijze van politie en justitie en kan u bijstaan  gedurende het gehele strafproces.

Het Openbaar Ministerie kan talloze dwangmiddelen inzetten, zoals een huiszoeking en  inbeslagneming van zaken. Als wordt overgegaan tot vervolging ontvangt u een transactievoorstel (eventueel tijdens een zogenaamde TOM-zitting), strafbeschikking of een dagvaarding om in de rechtbank te verschijnen. U kunt vervolgens een straf opgelegd krijgen zoals een boete, taakstraf of een onvoorwaardelijke of voorwaardelijke gevangenisstraf. Het is dan ook van groot belang om direct rechtsbijstand te krijgen van een deskundig advocaat om u te adviseren en bij te staan.

Mocht u advies of rechtsbijstand nodig hebben dan kunt u vrijblijvend contact op nemen met onze strafrechtspecialist, mr. M.B. (Maarten) Backer. Hij heeft in 2019 de strafrechtspecialisatie afgerond aan de Universiteit van Utrecht. U kunt uw vraag ook voorleggen tijdens ons gratis inloopspreekuur.

Wij hebben elke donderdag van 16:00 tot 18:30 uur een gratis telefonisch inloopspreekuur.