Hannah Huisman

In 2016 ben ik in het kader van mijn studie hbo-rechten bij Haagsche Meesters terechtgekomen als stagiaire. Na mijn stage heb ik nog circa 2,5 jaar bij Haagsche Meesters gewerkt als juridisch medewerker. Tijdens mijn master staats- en bestuursrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam heb ik ervaring opgedaan bij de Centrale Raad van Beroep als zittingsgriffier. Sinds mei 2021 ben ik weer terug op het oude nest, maar nu als advocaat.  

Tijdens het opdoen van werkervaring binnen de sociale advocatuur en de rechtspraak heb ik gaandeweg ontdekt dat ik niets liever doe dan mensen helpen. Vooral in de verhouding burger versus overheid. Ook aan de kant van de overheid gaat het namelijk wel eens mis – helaas voor de burger – met alle gevolgen van dien. Dit heeft mij dan ook doen besluiten om terug te keren naar de sociale advocatuur.

Ik houd mij binnen Haagsche Meesters bezig met het socialezekerheidsrecht. Dit zijn zaken met betrekking tot de verzekeringen (WIA, WW en ZW bijvoorbeeld) en voorzieningen (Bijstand, Wajong, WMO en Toeslagen van de Belastingdienst bijvoorbeeld). Tijdens de beroepsopleiding advocatuur zal ik mij ook gaan verdiepen in het migratierecht.

 

Wij hebben elke donderdag van 16:00 tot 18:30 uur een gratis telefonisch inloopspreekuur.