Gratis inloopspreekuur

Tijdelijk alleen telefonisch inloopspreekuur in verband met het Coronavirus

Het inloopspreekuur op de donderdagen zal niet op kantoor plaatsvinden. In plaats daarvan bieden wij een gratis telefonisch spreekuur aan op donderdag tussen 16:00 uur en 18:30 uur. U kunt zich hiervoor aanmelden via het aanmeldformulier hiernaast. U wordt dan teruggebeld door één van de advocaten.

In verband met de vakantieperiode kunnen wij helaas het inloopspreekuur slechts beperkt aanbieden. Vanaf 23 augustus 2021 bent u weer van harte welkom. Onze excuses voor het ongemak.

Gratis inloopspreekuur

Sommige mensen hebben moeite om bij een advocatenkantoor naar binnen te stappen. Anderen willen, voordat ze besluiten een advocaat in de arm te nemen, een inschatting van hun kansen gemaakt zien. Weer anderen willen duidelijkheid over de kosten verbonden aan juridische bijstand. Om voor deze mensen de drempel te verlagen, biedt ons kantoor de mogelijkheid van een gratis spreekuur.

Elke donderdag van 16.00 tot 18.30 uur (behalve op feestdagen) houden wij inloopspreekuur en kun je bij ons kantoor binnen lopen. Je hoeft daarvoor geen afspraak te maken. Aan dit spreekuur zijn voor jou geen kosten verbonden.

Voor het inloopspreekuur gelden enkele voorwaarden. De bedoeling is dat het spreekuur een oriënterend gesprek betreft. Het is dus niet de bedoeling dat in dat spreekuur diepgaand op de kwestie wordt ingegaan. Een spreekuur leent zich er dus ook niet voor om met u “dikke pakken papier” door te nemen. Een enkele brief of een enkel processtuk (bijv. een dagvaarding) kan uiteraard wel.

De tijd die wij voor jou vrij maken is ongeveer twintig minuten. Als de kwestie meer tijd vergt zal de advocaat – uiteraard in overleg met jou- een afspraak op een later tijdstip met je maken (uiteraard gelden dan niet meer de regels van het gratis inloopspreekuur).

Mocht jouw probleem te ingewikkeld zijn voor een kort advies en verdere juridische bijstand lijkt noodzakelijk dan kan direct een vervolgafspraak gemaakt worden. Als het inschakelen van een advocaat nodig is, zullen met jou de daarbij behorende kosten besproken worden. Als je een laag inkomen hebt kom je waarschijnlijk in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtshulp. Anders zullen met jou andere financiële afspraken worden gemaakt.

Meld je vrijblijvend aan voor het inloopspreekuur