Gratis inloopspreekuur

Tijdelijk alleen telefonisch inloopspreekuur in verband met het Coronavirus

In verband met COVID19 werken onze advocaten nog gedeeltelijk vanuit huis. Ons inloopspreekuur op de donderdagen tussen 16.00 uur en 18.30 uur zal daarom nog steeds in sommige gevallen telefonisch of via Teams plaatsvinden. Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u een (automatische) bevestiging van uw aanmelding. Let op: dit betekent echter nog niet dat u een afspraak heeft. U wordt namelijk gebeld om een afspraak te maken voor een telefoongesprek met een van de advocaten of om langs te komen op kantoor.

Gratis inloopspreekuur

Sommige mensen hebben moeite om bij een advocatenkantoor naar binnen te stappen. Anderen willen, voordat ze besluiten een advocaat in de arm te nemen, een inschatting van hun kansen gemaakt zien. Weer anderen willen duidelijkheid over de kosten verbonden aan juridische bijstand. Om voor deze mensen de drempel te verlagen, biedt ons kantoor de mogelijkheid van een gratis spreekuur.

Elke donderdag van 16.00 tot 18.30 uur (behalve op feestdagen) houden wij een inloopspreekuur. Aan dit spreekuur zijn voor jou geen kosten verbonden.

Voor het inloopspreekuur gelden enkele voorwaarden. De bedoeling is dat het spreekuur een oriënterend gesprek betreft. Het is dus niet de bedoeling dat in dat spreekuur diepgaand op de kwestie wordt ingegaan. Een spreekuur leent zich er dus ook niet voor om met u “dikke pakken papier” door te nemen. Een enkele brief of een enkel processtuk (bijv. een dagvaarding) kan uiteraard wel.

De tijd die wij voor jou vrij maken is ongeveer twintig minuten. Als de kwestie meer tijd vergt zal de advocaat – uiteraard in overleg met jou- een afspraak op een later tijdstip met je maken (uiteraard gelden dan niet meer de regels van het gratis inloopspreekuur).

Mocht jouw probleem te ingewikkeld zijn voor een kort advies en verdere juridische bijstand lijkt noodzakelijk dan kan direct een vervolgafspraak gemaakt worden. Als het inschakelen van een advocaat nodig is, zullen met jou de daarbij behorende kosten besproken worden. Als je een laag inkomen hebt kom je waarschijnlijk in aanmerking voor door de overheid gefinancierde rechtshulp. Anders zullen met jou andere financiële afspraken worden gemaakt.

Meld je vrijblijvend aan voor het inloopspreekuur